10år

I lördags checkade vi in på hotell i stan jag och A. Företaget han jobbar åt firade 10år och de hade inte sparat på krutet! På rummet fanns en goodiebag med As namn på, i den låg det information om kvällen, det fanns prosecco, godis, tröja och två stycken Orrefors Carat ljusstakar. Vilken present! Vi hann gå på stan, åt sushi och handlade en ny skjorta till Andreas innan vi gick tillbaka och bytte om. Snittar och bubbel i massor på krogen mitt emot hotellet och sedan dinnershow med trerätters. En så otroligt generös kväll! Utlottningar av sparesor och lokal whiskey. Så fint fixat och välordnat. Vi hade det verkligen superkul innan vi köpte tunnbrödsrullar vid halv tre och ramlade tillbaka in på hotellet. Det gjorde oss väldigt gott den kvällen, kära på nytt! Vi ska göra sådär ibland, ta en weekend eller ett dygn och göra roliga saker tillsammans. Hela morgonen låg vi dock och kollade på filmer av barnen som var hos farmor och farfar och lika mysigt som att komma ut, lika mysigt är det att komma hem igen. (null) (null)

Formex

Formex idag. Mamma följde med som "säljare". Hittade jättemycket fint, det där som toppar sortimentet. Skadar ju inte heller att få lite presenter här och där av säljare, de smörjer ju gärna oss inköpare... tackar dock vänligt nej till sådant jag inte behöver men Åre Choklad, emaljmugg och pyssel till barnen säger man ju inte nej till. Skönt att komma ut efter den här veckan som varit en av de värre faktiskt. Fy. Kram! (null)

(null)

(null)

(null)

(null)     

Hur jag tänker.

När jag handlar till mig själv. Handlar iochförsig inte så mycket till mig själv längre (har haft svart bälte) men när jag gör det så blir det oftast H&M trend, Cos eller &Other Stories. Mina favoriter efter tio år på H&M. Besatt av bra material och litar stort på att de tar sitt ansvar i tillverkningen efter att ha sett på nära håll hur man jobbar med det. Ok. Nu till exempel.

Fin tröja! Fin färg! Jag som älskar rostiga toner och har inte tröttnat på det heller efter flera år. Men, vad är det för material då? (null)
Kollar. 30% polyamid. En slags nylon som gör att plagget skrynklar mindre men ökar risk för noppor och att man svettas i plagget då nylon inte andas. Går bort för mig, även om det bara är 30%.(null)
Här då. Fin tröja! Fin färg och randigt som jag aldrig tröttnar på.  (null)
Materialet då? 100% bomull. Skönt! Ser ganska tunn ut dock, kan vara därför de dragit till med bara 30grader i tvätt. Tunna plagg tvättas bäst i tvättpåse, minskar risken för hål. (null)
Och sista exemplet. Superfin klänning! I viskos vilket jag gillar. Men, gult? Ja, det kan ju vara kul! Kommer dock garanterat tröttna på den jättefort. Och vadlång, jag har ju haft flera vadlånga klänningar och känner mig väldigt obekväm i den längden just. Nej. Den får inte följa med, kommer bli ett köp jag ångrar. (null)
En annan tanke också i dessa Wish tider. Vem garanterar arbetsförhållanden i dessa fabriker? När det blir så extremt billigt, vilka får ta konsekvenserna av det? Väldigt tänkvärt.