25

Hej kompisar.
Alltså Mini Rodini. SÅ himla fina ytterplaggskampanjen är! Verkligen älskar den. Och jag älskar ju MR. Vi kör redan stenhårt med både skal/regnkläder, accessoarer och vinteroveraller så det är inget vi behöver men. Tagit ett krafttag igen runt shoppingstoppet som spårade ett tag och har sålt massor faktiskt av kläder och saker vi inte behöver för att kompensera. Superbra ju! Och kul när swishpengar tickar in! Triggar ungefär lika mycket som att shoppa. Shoppat lite har jag gjort men begagnat. Hittade Polarn o Pyret jackor i nyskick, de tunna täckjackorna i svart som inte finns i år på dels Blocket och en på en Pop Köp och säljsida. Hittat några fynd med på olika MR sidor och det är en liten sport det där att leta fynd. Zoe fick ett par orangegula tights häromdagen som var i superfint skick. Cassandra Rhodin förresten som grundat Mini Rodini är ju urcool hela hon. Hennes illustrationer syndes jämt i Elle osv och på H&M så hade vi kläder med illustrationer av henne. Undra om det kan vara i samband med Fashion Against Aids? Ångrar att jag inte har kvar dem iallafall. Läs mer om Cassandra här.
Hemma har jag möblerat om lite och tagit hem en gammal karmstol med lädersits som vi hade i Bäcken när jag växte upp. Ett svart vägghängt vitrinskåp som också fanns i Bäcken och som följt mig när jag flyttade hemifrån står nu på det stora linneskåpet i gästrummet och det blev perfekt att kunna lyfta ur en hel del ur vitrinskåpet i vardagsrummet. I mina vitrinskåp har jag bara finheter. Inga glas eller porslin. Eftre jobbet ska jag hämta ett soffbord i rotting med glasskiva. Superspännande. Ett sådant jag drömt om som en kompis hux flux skulle sälja billigt. Det är något fint saker som inte kommer direkt från butik. De är lite mer one of a kind liksom och det är ju superkul! Skulle väldigt väldigt gärna vilja ha en större träfärgad staty av något slag också men det kanske dyker upp. Den ultimata inspirationen som alltid är Marie Olsson Nylander.
Soundtrack till dagen? Den här. 
Kram!
 
 

21

Hej! 
Morgonen bjöd på höstens tredje frostdag. Svårt att fånga men det såg helt magiskt ut över ängarna. Läste någonstans att näst efter havs/sjöutsikt så är öppna ängar den bästa utsikten och jag är beredd att hålla med. Det är något magiskt med horisonten. I vårt fall så kommer golfbanan efter kullen på bilden och sedan älven som sedan leder ut i havet. Och som ni kanske vet så bor vi granne med en hästanläggning vilket passar fint den dagen vi skaffar häst. Någon gång så kommer vi att skaffa häst, sedan om det blir en ponny eller stor häst beror på om barnen kommer bli intresserade eller om det är jag som kommer kunna slå tll när de är större.
Vi var och kikade på den lilla lokalklubbens hopptävlingar idag. Tio minuters promenadväg från oss så ligger deras ridbana. Vintersäsong så håller de tävlingar i grannens ridhus. Jag och tjejerna tog en promenad dit och tittade på grannen A som hoppade sin minishettis. Hem fick tjejerna turas om att rida och vi får låna henne när vi vill rida- hur snällt är inte det?  Pappa A var och tävlade i skytte, hans klubb ligger ju också supernära oss och det är fint det där att ha nära till våra hobbys.
 
Vi kom hem ungefär samtidigt och gjorde ett ryck på tomten. Andreas sågade ved och jag klippte halva  gräsmattan. Alltså så enkelt nu med tjejerna. De leker i lekstugan, gungar eller leker i sandlådan själva. Grymma på att hitta på saker och hjälpa varandra. Efter lunch så lämnade vi tjejerna hos mamma och drog till Ikea för kommodköp men det blev inget av det då det i februari kommer in kommoder som ser jättefina ut. Den vi har är fin, men i fel färg. Måla den så länge kanske? Så får vi se om det håller. Den nere håller ju fint i färg (dock är skåpet förstört efter ett halvt års duschande varje dag i ett extra badrum). 
 
Pumpan på bron fick förresten kast in handduken idag efter att ha börjat ruttna väl mycket. Halloween är en intressant grej i år pga researchsyfte och jag åker både på Grönans Halloween och vi i familjen till Kolmårdens Halloween. Kee säger varje dag att hon vill åka på Halloween så det ska bli riktigt kul tror jag.
 

Jul

Julen är väl ändå vinterns höjdpunkt? Tre veckor ledigt för iallafall mig och tjejerna. Kee har önskat sig en blå baby docka (Baby Born reklamen) och det ska de nog få av oss, en varsin. Riktiga docktjejer, det var jag med som liten. Långt kvar på hösten ändock känns det som!