07

Vi var hos Leo häromdagen. Tog fyrhjulingen hela familjen. Tjejerna gav han morötter och jag borstade och tror ni inte han drar ut! Va! Hade glömt vad små gröna grässtrån gör med små ponnysar. Infångad tränsar jag och vi går ut så barnen ska få rida. Zoe hinner bara hoppa på och Andreas ropar; Emelie! Han är lös! Siris häst Cash har sparkat upp sin boxdörr och kommer flygande ut ur stallet. Vad är oddsen? Sådant händer aldrig. Vi åkte hem. Aldrig mer hästar sa Andreas men det lär vi se...

Idag var och kollade på ett supercharmigt rusthus med lite för mycket jobb. Sedan var vi i parken med kusin Adrian, hans kusin Angelo och Carro. Vi hade tur då kioskpersonalen hade glasskola och fick träna på oss som kunder. Gibbon och orangutang var ute på sina öar och kolla så cool hon är Gerd, den ljusa gibbonapan när  hon går på bron. På väg tillbaka iallafall så händer det oväntade, Kee som har bra balans och är förnuftig ramlar i vattnet! Gick lite för nära kanten när hon lekte med pinnen i bäcken. Det tog några långa 

sekunder innan jag fattade att bara benen stack upp och Carro hann säga släpp vagnen så tar jag den. Sedan sprang jag och fiskade upp Kee som var chockad och dyblöt ur det smutsiga vattnet som luktade urk. Mössa, jacka, vantar och fleeceoverallen var det bara att slita av, Carro langade extraväskan med torr tröja och ett par byxor att dra ovanpå de byxorna hon hade. Skorna och strumporna var torr som tur var. Zoe hade också fleeceoverall under skalkläderna och fick offra sin jacka till Kee. Vi fick in i regnskogen där det är varmt och åkte sedan hem! Zoe somnade i bilen och sov tre timmar i vagnen, fick väcka henne och Kee fick ta ett långt bad. 
Bakade kanelkakor och mamma, Siri och Tyra kom på fika. Till middag freestylade jag ihop fiskgratäng på torsk, blev grymt! Gjorde potatismos, lade torsk i en smord form och blandade pesto alla genovese med lite grädde, purjolök, tomat och rivet äpple hällde jag över fisken. Gott! Älskar Barillas pesto. 
Budat på min drömbil gjorde vi med idag! Ren chansning då den kom upp på samma auktionssite som vi köpt tidigare bilar på. Pulsen under budgivning! Dock drog den iväg såklart men det hade ju kunnat gå, värt att testa då man ibland kan göra kap.

Kommentera inlägget här: