12

Fem år sedan i april som jag opererade bort min cancer och fem år sedan i höst som jag gjorde min första av två radiojodbehandlingar. När det gått fem år är det dags att få en injektion Thyrogen och mäta igen, jag kan inte förklara alla cancergrejer så bra men FASS gör det bättre:

 
Thyrogen innehåller den aktiva substansen tyreotropin alfa. Thyrogen är ett humant sköldkörtelstimulerande (tyreoideastimulerande) hormon (TSH) som tillverkas med bioteknikprocesser.

Thyrogen används för att påvisa vissa typer av sköldkörtelcancer hos patienter som fått sköldkörteln bortopererad och som tar sköldkörtelhormoner. En av effekterna är att det stimulerar eventuell kvarvarande sköldkörtelvävnad till att ta upp jod vilket är viktigt för radiojodskintigrafi. Det stimulerar också produktionen av tyreoglobulin och sköldkörtelhormoner om det finns någon thyreoideavävnad kvar. Dessa hormoner kan mätas i blodet.

Thyrogen används även tillsammans med radiojodbehandling för att avlägsna (ablatera) sköldkörtelvävnaden som lämnas kvar (rest) sedan sköldkörteln opererats bort hos patienter som inte har sekundär tumörtillväxt (metastaser) och som tar sköldkörtelhormon.

Fick nyss en hemleverans från Apotea med Thyrogen som är en beställningsvara och kylvara. Man får själv handla det och ta med för injektion, två dagar i februari har jag tid på Ackis och sista gången kan jag gå till vårdcentralen. Det är dyrt med Thyrogen! Strax över 2000kr betalade jag och då har ändå staten subventionerat över 6000kr. Apotea by the way- bästa Apoteket.

Veckan har gått superfort! Och bra. Tjejerna sprang in på dagis när vi kom tillbaka efter julledigheten, de stortrivs. Idag hade de haft julgransplundring och träffat tomten. Just nu på jobbet så handmålar vi, jag och en tjej till en karusell i kurbitsliknade mönster. Pilligt och lite terapeutiskt! Kommer ta ett bra tag.

TBT nedan, januari 2013. London som var mitt hem då. H&M och butik 660 som jag älskade. Pappa var sjuk hemma men han fanns ändå.

Godnatt på er!

Lena :

Fina fina du! Stark som få och med en sån livsglädje som ger oss runt dig energi 💛
Jag blir alldeles tårig och gråtig, vilken jäkla kamp du vann!

Svar: 💛💛💛
Emelie

Siri:

En av de coolaste människorna jag vet❤️

Svar: ❤️
Emelie

Sarah:

Jag tycker vi ska äta tårta nästa gäng vi ses och fira att cancern försvann ❤️

Svar: ❤️
Emelie

Svärmor:

Du e bäst kram kram

Svar: Du med! 😘❤️
Emelie

Kommentera inlägget här: