02

Promenad i parken idag. Kallt men soligt! Bra grej att göra när man vill på utflykt. Imorgon ska vi på biopremiär jag och Kee, Zoe får vara med farmor och farfar. Riktigt kul. Vi har förresten bytt bilstol till henne eftersom att hon krånglar armarna ur bältet hela tiden på i den bakåtvända, spelar ingen roll om man drar åt den ordentligt. Tänker att om hon sitter riktigt spänd men framåt så är det bättre än om hon inte sitter riktigt fast bakåtvänd (vilket är svårt att se när man kör). Dessutom är det riktigt trångt för hennes ben bakåtvänd nu men ja. Jag vet inte vad som är bäst. När bytte ni stol? Kee är ju ganska lång och väger över 15kg. På den nya Maxi Cosin framåtvända så är den från 3år och 15kg, den bakåtvända Maxi Cosin är upp till 25kg och man rekommenderar från NTF att vända vid 4år. Om hon sitter trångt nu, hur ska hon inte sitta då? Hmm. Gärna tips tack!


Pinterest är min bästa vän alltså. Älskar inspirationen och jag gissar på att det här året får bli väldigt kreativt. Har unsubscribe:at mig från massor med nyhetsbrev och raderat Zara och H&M appen. Känns fortfarande som rätt väg, rätt år att klämma in ett köpstopp. 

Lina:

Det där med bilstolar är ett gissel. Vi hade en Acta Graco bakåtvänd som var upp till 25 kilo. Vi vände dom när dom var knappt 4. Trångt för benen blir det direkt så det lär man nog bortse ifrån när man inte åker så långa sträckor.
Det är ju i första hand för nacken o huvudet dom ska åka bakåtvända i Sverige. Samtidigt anser dom i andra länder att det inte alls har så stor betydelse. Hur ska man veta?? Ni kan inte sätta in en såndär spegel så ni kan ha koll fast ni kör. Eller sätta hennes stol i bakåtvänd i fram ett tag. Det kanske bara är kul ett litet tag att dra ur händerna. Hur man än vänder sig....

Svar: Ja vilket huvudbry! Vi testar en sådan där samlare nu som vi blev tipsad om! 😃✨
Emelie

Hanna vestin:

Åh! Det låter så supermysigt å kunna strosa runt i djurparken när man vill komma ut på en liten promenix! Men inte är det öppet för allmänheten? Nått ni borde tänka på tycker jag! Vore ju guld å bara å gå komma å kika på alla djur!:)
Appropå bilstolen vände vi också Ella innan hon fyllt 4. Helt ohållbart med för lite plats för knäna och allt annat! Kramkram!

Svar: Ni får jättegärna följa med oss på utflykt Hanna! Nej i dagsläget så är det stängt tyvärr annars. Stora kramar!
Emelie

Veronika:

Kan tipsa om bältessamlaren som besafe tillverkat. Den funksr även på maxi cosi. Vi har inte behövt köpa en sån ännu men william slet sig ur bältet en gång så jag var nära på att köpa en sån. Annars kör jag med varsin spegel från britax åt killarna så jag har koll på dom. Man gör ju som man vill med stolarna men tänkte om du gärna vill hitta en lösning att ha bakvänt. Det där med benen är nog inga problem sålänge inte hon klagar.

Svar: Perfekt! Beställt! Tack för tips! ✨✨✨
Emelie

Ullis:

Ne det där med bilstol är svårt! Vi vände våran fösta son när han blev fyra, öronen hade inte passerat kanten på stolen så ingen fara på de sättet o vikten på stolen hade passerats med något kilo och det är inte heller hela världen. Men man ska lufta i o ut dem med!! Så då blev det en framåt vänd! Son nr två har vi nyss vänt vid 4,5! Han var mindre än sin bror och klagade inte på benen eller att han åkte bakåt o storebror framåt! Alla gör som man själv vill men är ju bra för nacken att åka bakåt till minst fyra enligt NTF o att benutrymme är lite trångt har inte mina klagat på! Prova en bältesklämma så kanske hon inte kommer ur bältet o kan åka bakåt ett tag till! 😄 Hoppas i hittar en passande lösning 👍

Svar: Det blev en sådan där bältesgrej så nu byter vi tillbaka! Tack! ✨
Emelie

Linda:

ill saken hör även att det kvittar om ett brn på 2,5 år väger 9kg eller 15kg, för det är med åldern som skelett, muskulatur och framförallt huvudets propotioner blir annorlunda och kroppen blir bättre och starkare på att hantera en krock. Åldern alltså, inte storleken på barnet!
Det som händer med ett större barn rent längd och viktmässigt jämförelsevis med ett mindre barn i samma ålder är att benen blir mer böjda i en bakåtvänd stol. Detta är dock inget problem ur säkerhetssynpunkt och en stol är inte helt urvuxen förän ögonen/toppen på örat passerat stolens högsta punkt. Barn klagar sällan på att sitta med böjda ben, sitta skräddare eller liknande, men skulle det så vara finns en lösning - planera in stopp och bensträckare under längre bilturer! Givetvis finns det undantag där barnen är kraftigt mycket längre än genomsnittet, men det är sällan en 4-5 åring inte kan sitta i någon av marknadens bakåtvända bilbarnstolar. Trots detta sitter många barn framåtvända.
5 ggr säkrare att åka bakåtvänd.

Titta gärna in på denna länken också
http://lindablom.se/2015/november/vi-har-ett-stort-problem.html

Svar: Hej! Fick bra tips om bältessamlare som jag tror kan vara en bra lösning på vårt problem! 😃👌🏻
Emelie

Lena :

Vi har Edith bakåt än, lite trångt för benen men jag är så sjukt nojjig ang bilåkning redan så hon får sitta trångt 😊
Tror att ni känner bäst vad som funkar för er 😘
Hittade förresten ett babyskydd på rean, rea och julklappspengar från min mormor 👏😍

Svar: Ja det är sjukt nojigt med barn i bil, tror att det kan hjälpa oss med ensådan bältessamlare vi fick tips om! Vi byter tillbaka. Bra att ni hittat babyskydd! Kittade och klara! 👏🏻🌟💛😘
Emelie

Kommentera inlägget här: