29

På väg mot Stockholm och Gröna Lund för ett möte. Hann precis på pendeln i Uppsala då vårt tåg var lite sent. Kaffe och bagel från Starbucks och sedan spårvagn ut från Norrmalmstorg till Djurgården.
Igår gick jag på jakt i parken efter lite grejer till vår största butik. Har börjat riva lite hyllor och flytta om lite, beställde en matta och hittade ett bord och en amerikakoffert under min skattjakt igår. Älskar all den historia parken sitter på! Kaptensgården där jag var igår klarade sig genom ett under från branden 2004 när Gästis brann ner. Vi hade jobbat för det var julmarknad. Min kompis Andreas som var restaurangchef körde julborden och halv fyra på natten ringer han.
-Det finns inte kvar Emelie. Det brinner.
-Va? Vad säger du?
-Det brinner. Gästis brinner!
Hela fina Gästgivargården brann. Förutom Kaptensgården. Rökskadad men den finns kvar. Trappan upp vittnar med sina stora gropar och slitna steg och aktiviteten under glansdagarna.

Parken invigdes förresten redan 1900 då trafikchefen för järnvägen fick idén efter en Amerikaresa. Tror att det överlag blev ganska poppis att bygga utflyktsmål längs järnvägen men många parker är borta. Giraffer, krokodiler och elefanter lockade tillsammans med dans, havsbad och picknick på klipporna. Älskar att kolla på alla arkivbilder! Det gjorde jag också igår för att plocka fram bilder ifrån havsbadet att göra tavlor utav till havscampingen. 

Nedan är mina fynd från igår! Lite skrubbning, mattan under, och fler korgar så kan det nog bli en fin yta när den är uppfylld med saker. Ha en fin dag hörni så hörs vi!

 
Kommentera inlägget här: