Tips

H&M har en kampanj med WWF just nu. Superfina saker!

29

På väg mot Stockholm och Gröna Lund för ett möte. Hann precis på pendeln i Uppsala då vårt tåg var lite sent. Kaffe och bagel från Starbucks och sedan spårvagn ut från Norrmalmstorg till Djurgården.
Igår gick jag på jakt i parken efter lite grejer till vår största butik. Har börjat riva lite hyllor och flytta om lite, beställde en matta och hittade ett bord och en amerikakoffert under min skattjakt igår. Älskar all den historia parken sitter på! Kaptensgården där jag var igår klarade sig genom ett under från branden 2004 när Gästis brann ner. Vi hade jobbat för det var julmarknad. Min kompis Andreas som var restaurangchef körde julborden och halv fyra på natten ringer han.
-Det finns inte kvar Emelie. Det brinner.
-Va? Vad säger du?
-Det brinner. Gästis brinner!
Hela fina Gästgivargården brann. Förutom Kaptensgården. Rökskadad men den finns kvar. Trappan upp vittnar med sina stora gropar och slitna steg och aktiviteten under glansdagarna.

Parken invigdes förresten redan 1900 då trafikchefen för järnvägen fick idén efter en Amerikaresa. Tror att det överlag blev ganska poppis att bygga utflyktsmål längs järnvägen men många parker är borta. Giraffer, krokodiler och elefanter lockade tillsammans med dans, havsbad och picknick på klipporna. Älskar att kolla på alla arkivbilder! Det gjorde jag också igår för att plocka fram bilder ifrån havsbadet att göra tavlor utav till havscampingen. 

Nedan är mina fynd från igår! Lite skrubbning, mattan under, och fler korgar så kan det nog bli en fin yta när den är uppfylld med saker. Ha en fin dag hörni så hörs vi!

 

26

Efterlängtad date och härlig söndagsutflykt med Thea och mamma Maja igår i parken. Superskönt väder och en mysig långsam promenad bland djuren, Majas nybakta bullar och kaffe vid vattnet. Kee samlade stenar och hade fickan full när vi skulle åka hem. Hälv! (Själv) är hennes grej nu. Mm! Gott i mun! Säger hon när något är gott. Sjunger med i Pippi och Lilla Snigel. Zoe kan fler och fler ord hon med, säger tappa! Om allt hon tappar, slänger eller kastar.
Idag har vi återgått till jobb och förskola efter sjukveckan. Kee ville att jag skulle följa med in så det gjorde jag och sedan vinkade de glatt när jag gick, skönt. På lunchen tog jag och några kollegor en promenad i parken, något vi sagt att vi ska bli bättre på. Hämtade tjejerna, efterlängtat kramkalas som vanligt och ridning för min del när A kom hem. Alldeles lagomt att rida varannan vecka nu, känns superkul att inte tappa det helt igen och jag upplever alltid ett sådant glädjerus utav att rida och vara i stallet. Ingen prestige utan bara för att det är så himla kul! En gång hästtjej, alltid hästtjej.