Onsdag

Vet ni vad livet handlar om? Att må bra. Att lyssna på hjärtat. Att göra det som man mår bra utav. Att omge sig av de man tycker om. Att göra det du tror dina barn mår bra utav. Mår du bra (och dina eventuella barn) så blir allt bra! Då blir du bra för andra med! Jag tror att vi många gånger snurrar till det för oss och lägger snubbelben för oss själva.
Med åldern blir det lättare och lättare att sluta bry sig om vad andra tycker att man borde eller inte, ideal osv. Kan bli så himla trött ibland när jag läser om krav och måsten och vilken press det skapar. (Har just läst diverse krönikor). Ta inte åt er! Försök! Den enda som kan styra är du. Välj att må bra istället för att lyssna på vad andra tycker. Livet är så kort och du har bara ett! Ska du då ägna det åt vad andra tycker är bra eller inte? 
Så se till att må bra. Att ha det så bra du kan. Att hamna i uppåtspiraler istället för nedåtspiraler.
Gillar enkelhet. Tror vi krånglar till mycket för mycket. Bygger hönor av fjädrar.
Jag och tjejerna lämnade disk och huset som ett slagfält med leksaker idag efter lunch och åkte till morfar där vi parkerade bilen. Tog en promenad och handlade frukt (finns svenska jordgubbar än!) och lekte sedan en stund vid lekparken bredvid morfars hus, sedan blev Zoe hungrig. Åkte hem och fixade middag till Andreas kom hem och faktiskt, Kee åt bra av spagetti och köttfärssås på kalkonfärs med rosmarin och oregano från vår kryddodling i uterummet. Jag blir glad när hon vill äta.
Tjejerna somnade tidigt, putsade några fönster till (det får bli det som hinns om dagarna) och åkte iväg till Bäcken för att lämna en blomma till Sisslan och bestick till Alva. Fick färsk vitlök och purjolök skördat med mig hem. Svärfar var hit med pepparlax också, närodlat är lyx. Appropå land ska jag ta sticklingar och utöka våra jordgubbsland, de gav bra utdelning i år och vi vill ha ännu mer! Så gott! Hallonbuskar ska vi också sätta. Lite palsternackor har jag skördat men resten av mina odlingar blev fiasko, satte fröerna alldeles för tidigt, Alva som är proffs satte en månad efter och det säger en del...
Nu ska jag sova, som jag borde gjort för länge sedan. Kram!

Hans

Älskar Hans Rosling och hans tydlighet. Att han pratar fakta och inte politik. Vill du förstå flyktingkatastrofen, kolla in det HÄR!

Tisdag

Zoe Belle tre månader idag! Älskade lilla tjoffsan. Så himla fin. "Firades" med tre månaderskontroll och vaccination som hon fixade galant. Hon är fortfarande så himla lättsam vår yngsta dotter, mer vaken såklart, hon blir ju äldre och äldre men i det stora hela väldigt nöjd för det mesta. Ler, skrattar och pratar och pratar.
Kee Bina (om vi ska fortsätta använda mellannamnen) hade feber igår, idag gick det över men tänderna är jättejobbiga med henne nu. Vill inte äta, tuggar och tuggar på fingrarna. Inatt vaknade hon och grät och grät. Ger henne Alvedon när det känns som värst, vill inte att hon ska behöva ha ont. Glad annars är hon. Tuffa lilla kex. Smart är hon! Nya saker händer varje dag, hon kan så mycket som hon visar oss hela tiden. Igår när hon gjort i blöjan och behövde en ny gick hon och hämtade en ur extraväskan och gav mig. Syss kallas lillasyster och hon låtsas ofta prata i telefon och pratar högt; lol. Lollololol. Lolo. Med pauser. Allt är lo som hon vill. Loooo tjuter hon och pekar.
Andreas föräldrar har varit här och levererat massvis med kantareller, väldigt lyxigt. Nu ska vi gå upp, Mama tidningen kom idag och väntar på att läsas. Tjejernas nya turbaner nedan, så coola!