30

Vilken fin vintermorgon! Senare idag ska vi fira Andreas mamma som fyller år. Mer omtänksam och bättre svärmor och farmor kan man inte hitta faktiskt! Ska passa på att städa lite nu och förbereda dukningen inför imorgon. Väldigt smidigt  och avstressande med knyt, vi kör på den klassiska nyårsmenyn vi ätit sedan vi var små i stort sett med mammas räkcocktail till förrätt, lax eller oxfilé till varmrätt och toscaannanas med vaniljglass till efterrätt.
Har mina mål klara för 2016. Nio månader precis kvar av mammaledigheten. Det kommer bli ett spännande år! Om vi inte hörs innan; GOTT NYTT ÅR på er och tusen tack för era kommentarer och snälla ord. Ni gör det roligare att blogga! Kramar! 💛

Mitt 2015

Så var 2015 snart slut. Tänker året som en bok med tolv kapitel och nu är det snart dags att avsluta det tolfte och sista. Dags att säga hej och välkommen till 2016! Jag tycker det är skönt med nytt år. Det känns fräscht! Nya chanser och nya utmaningar samtidigt som en enorm tacksamhet över det året som gått och allt vi fått uppleva. Livets liv alltså! Älskar det. Att jag får finnas. Summeringen utav 2015 då. Kee var så liten när man kollar tillbaka! Sju månader på nyårsaftonen. Kunde resa sig mot saker, klättra uppför trappen, sitta själv och krypa riktigt. Hon var tidig med mycket. Andreas jobbade borta fortfarande och vi hade långa helger tillsammans så nästan varje fredag lunchade vi i stan. Vi åkte till badhuset första gången och Kee gillade det. Vi hade berättat på julafton att vi väntade ett syskon till Kee och vid ultraljudet visade det sig att det var en tjej! Väldigt glada var vi. I början mars åkte vi till Fuerteventura på semester. Min julklapp som Andreas fixat i smyg tillsammans med familjen Westling som också följde med. Toppensemester! Lillebror Joel gifter sig med sin Fia i Dominikanska Republiken och vi får gå på jättefin bröllopsfest när de kommer hem.Kee fick en ny bilstol. Hejdå babyskydd! Vi träffade mycket kompisar och fantastiskt roligt har det varit hela året att vi haft så många mammor och små kompisar att hänga med. Guld värt! 
Pappa skulle fyllt 65år. Han fattas oss så enormt mycket. Vi hjälpte mormor och morfar att vårstäda trädgården vi syskon. Var mycket med morfar på vårdcentralen. Skönt att kunna hjälpa dem. En dag när jag lämnat av morfar hemma hos mormor och morfar så tog det bara en stund innan mamma ringde mig och sa mormor dött. Jag och Kee var på väg till kalas men vände om direkt och åkte dit istället. Glad att jag fick säga hejdå och se själv att hon sov skönt. Overkligt fortfarande att hon inte finns och inte ringer. Mormor var otroligt generös både med omtanke och med sina pengar, hon hade koll på allt och brydde sig väldigt mycket om oss. Dessutom var hon väldigt modern och först med mycket. Jag saknar henne mycket och bär med mig alla fina minnen. 
Kee fortsatte klättra sig genom livet och den 31 maj fick vi fira vår ettåring! Älskade underbara unge, hon som betyder ALLT! 
Midsommar firade vi hos Joel och Fia med vinterjackor på. Fy så kallt det var! Jag var väldigt höggravid.Den 27 juni är det dock så varmt att vi kan åka till Kläcken med båten. Den 28 får jag värkar och istället för att åka på 40 års fest åker vi till förlossningen. Efter att fördrivit några timmar på stan kommer värkarna som avtagit igång igen och drygt 3,5h efter att vi blivit inskrivna föds vår Zoe Belle. Den 29e! På BF. Ovanligt. Jag trodde inte jag skulle kunna älska någon mer än Kee, men tydligen så finns det plats för ännu mer himlastormande enorm kärlek för fy sjutton så mycket jag älskar vår lilla Zoe. Och Andreas då, min Andreas. Vår familj på fyra! Magiskt.Poolen kommer och vi tar oss till Öregrund på en första liten familjeutflykt. Vår nya vagn anländer från Holland och när Zoe är endast en vecka tar en bedragare vår vita Volvo som vi ska sälja. Vilken SOPPA! Förtvivlan och massor med pengar på vift. Fy sjutton. Mitt i vår lycka. Efter en vecka och en lång historia jag inte går in på här blir vi uppringda och hen säger att vår bil står parkerad på Ica Maxi i Malmö med nyckeln på hjulet. Polisen beslagtar den och mirakulöst får vi bilen tillbaka. Den silvriga bilen hade vi redan köpt och fick skramla till den typ eftersom vi stod utan pengar för Volvon.Hösten är otrolig! Vi är ute jättemycket och badar så fort det går. Andreas har bytt jobb och jobbar hemma.
Älskade mamma fyller sextio och firas här hemma med överraskningsfest. Zoe är en helt otroligt snäll bebis. Sover och sover och somnar bara man lägger henne i vagn, säng eller soffa typ. Ammar en, två gånger per natt och hon gjorde det väldigt väldigt lätt att bli tvåbarnsföräldrar. Poolen klar! Vi hann aldrig bada i år men nästa år minsann är vi redo i början på maj.


Känns som jag nyss skrivit om det vi gjort under hösten. Inget speciellt utan haft det bra, pysslat på hemma (bla tapetserat Kees rum) och bara varit.
Imorgon blir Zoe hela sex månader! Otroligt. På nyårsafton är det 19 år sedan jag och Andreas möttes allra första gången. Det är 2 år sedan han friade och i år firar vi med min familj. Ska bli mysigt och väldigt avslappnat. Kram på er!

28

Mysigt med bio igår! Vi såg "En man som heter Ove" med Rolf Lassgård. Rolig men också sorglig. Det gick bra med barnen, mamma är ju superproffs så jag känner mig lugn när hon passar dem. Nu sover barnen i vagnen efter promenad och jag dricker kaffe och hejar på A i badtunnebygget. 
Granen åkte ut idag! Finaste ornamenten är björnarna vi fått av mamma, Kee fick den första förra julen redan. Tar gärna fram julen tidigt och njuter av den för när den är över vill jag ha undan allt fort utom stjärnor och ljusslingor. Redo för nyår! Återkommer om 2015 ikväll. Kram på er!