Rötter

Jag och Emilie pratade om vart man kommer ifrån idag när vi var och fikade. Jag kommer från en ort 1,5 mil från närmsta större stad (jag har under mina vuxenår bott där, "i stan"). Vi bodde (eller mamma och pappa bor) fortfarande i byn Bäcken med tretton hus totalt på gatan. Vi bodde längst bort från skolan av alla ungarna. I Bäcken kan man springa till postlådan i nattlinnet. Sola halvnäck på innergården. Mata hästarna genom fönstret.
Hur som. Lika mycket som jag älskar att ge mig iväg, lika mycket älskar jag att komma hem. Till orten. Till landet. Och extra speciellt mycket till havet som ligger tio minuters bilfärd från oss. Jag är verkligen beroende av vatten. Jag är glad att jag kommer ifrån där jag kommer och en dag så kommer jag flytta tillbaka till mina rötter. Hemma finns alltid kvar.

Tankar

Va glad jag är över att jag tog mig iväg hit till England. Att jag släppte taget om livet hemma igen, precis som jag gjorde för tio år sedan när jag åkte till Florida som aupair. Det är minnen som jag alltid tar med mig och speciellt under Florida tiden så växte jag enormt mycket som människa. Den här gången har jag ju utvecklats mer i jobbet, jag kommer inte så mycket längre som dekoratör i butik och jag har nått mitt delmål. Enormt utvecklande för språket är det också, jag pratar ju engelska hela dagarna på både möten och med kunder. Ibland kan jag känna att det borde vara obligatorisk i uppväxten, att spendera en stund utomlands. Bara få perspektiv och se lite av världen. Hemma står kvar, jag lovar. Kram!

Ponnys

Åh! Såg att syrran lade ut den här; En film som visar en mycket ung och grön ponny och ryttare som med träning och kämparglöd tillsammans tog sig till LA/LA. Visar att man behöver inte ha köpt en superdyr tävlingsponny för att nå högre klasser, man kan klättra och jobba sig dit från grunden också.
Supergulligt. Om jag får barn en dag vill jag gärna att de ska ha en ponny om de vill rida, alla vi fyra systrar har ridit (eller syrrorna rider, fem hästar finns hemma) och det har som jag skrev under Daisy inlägget häromdagen, haft stor betydelse i mitt/våra liv.